Zaslaan, Arnhem

Beplantingsplan en onderhoudskalender

Een fleurig en makkelijk te onderhouden beplantingsplan met onderhoudskalender voor de bewoners van de omliggende huizen

Zaslaan, Arnhem

Een beplantingsplan voor de binnentuin
In het binnenterrein van de Zaslaan in Arnhem is een tuin ontworpen en aangelegd waar de bewoners van de omliggende huizen gebruik van kunnen maken. Nadat het plan tot uitvoering is gebracht en nog enige tijd door de gemeente wordt onderhouden, zullen de bewoners het onderhoud zelf gaan overnemen. De vorm van de binnentuin is al ontworpen en uitgevoerd. Dat is dan ook de beginsituatie van dit project.

 

Monobeplanting met accenten
De taak vanuit de gemeente was een passend beplantingsplan te maken dat door de bewoners gemakkelijk kan worden onderhouden. Monobeplanting met accenten is hier zeer geschikt voor, vanwege de herkenbare vormen van beplantingsvakken en een beperkt sortiment. Er is gekozen voor een zestal planten in een uitgesproken en vrolijk geel-paars kleurenschema dat wordt afgeblust met wit. Vlinderstruiken in een dieppaars geven het geheel karakter.

 

Groene gevels en constructie
Tegen de betonnen gevels van de schuurtjes is gekozen om gevelgroen te laten groeien. Gele en roze bloei wisselen elkaar af en corresponderen met het bloeischema van het grote plantvak.

 

Onderhoudskalender en eerste jaar
Om de bewoners van de omliggende huizen een goede start te geven is gekozen voor het maken van een onderhoudskalender met twee onderhoudsmomenten.

 

Project Beplantingsplan binnenterrein

Opdrachtgever Gemeente Arnhem

Locatie Binnenterrein Zaslaan, Arnhem

Partner Robbert de Koning landschapsarchitect BNT

Stagebegeleider Robbert de Koning landschapsarchitect BNT
Opleidingsinstituut Van Hall Larenstein, 

Omvang 110m2

Jaar van ontwerp 2020

Uitvoering 2020