Speelgelegenheid de Flaas, Kaatsheuvel

Van grasveldje tot speelgelegenheid
*aanleg medio 2022

Een grasveld in de buurt wordt omgevormd tot speeltuin voor de allerkleinste met behulp van buurtparticipatie

Speelgelegenheid de Flaas, Kaatsheuvel

In de wijk de Draaiboom in Kaatsheuvel ligt een grasveldje met potentie. Iemand van de omwonenden opperde het idee van dit grasveldje een speelgelegenheid te maken speciaal voor kleinere kinderen. Het liefst met natuurlijke materialen en misschien met een heuveltje of verhoging erin.

 

Participatieproject

De gemeente heeft een budget beschikbaar gesteld voor dit leuke participatieproject. Er werd gevraagd of er meegedacht zou kunnen worden over de diverse mogelijkheden die de plek en het budget te bieden hadden.

 

Varianten ter inspiratie

Er zijn diverse varianten met in het oog springende namen gemaakt binnen het budget om ter inspiratie te dienen voor wanneer de aandrager van het participatieproject met de gemeente in overleg gaat. Uiteindelijk is er ook een bijeenkomst geweest met vanuit de gemeente om het ontwerp definitief vorm te geven samen met de omwonenden.

 

Natuurlijke materialen, hoogteverschil en speelaanleidingen

Er is bewust gekozen weinig materiaal in te zetten dat duidelijk een speeltoestel is, maar veelzijdig materiaal waar kinderen de fantasie op los kunnen laten. Juist door in het midden te laten waarvoor speeltoestellen bedoeld zouden zijn, stimuleert het de fantasie en het vrije spel. Bovendien is er voor de allerjongsten genoeg te oefenen en bieden deze natuurlijke materialen genoeg uitdaging voor het ontwikkelen van de grove motoriek.

 

De voorgestelde natuurlijke speelaanleidingen zijn uit het assortiment van BOERplay.

 

Locatie Kaatsheuvel

Partners Aandrager van het participatieproject
Omvang 190M2
Jaar van ontwerp 2021
Jaar van uitvoering verwacht medio 2022Top of FormBottom of Form